Optik Instruments NOVICEPreverjanje kakovosti mesa z Bruker FT-NIR

2020-11-06

Za mesno industrijo je bistvenega pomena poznavanje sestave surovega mesa za predelavo visokokakovostnih klobas, salam in drugih vrst mesnih izdelkov.

Več…

Prijava na webinar - Ramanski spektrometer BRAVO

2020-10-23

Prijava na Webinar o ročnem ramanskem spektrometru BRAVO, ki se ga pogosto uporablja zlasti v kemični, gradbeni, farmacevtski in nutracevtski industriji.

Več…

Nadzor kakovosti dimljenega lesa z Bruker FTIR

2020-10-05

S postopkom dimljenja na osnovi amonijaka lahko izboljšamo obdelavo, trajnost in estetiko naravnega lesa ter toniramo les, zmanjšamo njegovo drobljenje in povečamo odpornost proti napadom insektov in glivic.

Pred uporabo lesa se je potrebno prepričati, da je les dobro prezračen in da v njem ni več prisotnosti amonijaka. Z Bruker FTIR Alpha je to mogoče narediti na hiter, zanesljiv in enostaven način, ob tem da vzorca ne uničimo. Alpha je izjemno učinkovita z neprimerljivo majhnimi obratovalnimi stroški.

Več…

2. webinar FT-IR Emission Spectroscopy

2020-09-28

Drugi del webinarja o FT-IR emisijski spektroskopiji.

Prijava na Webinar

Več…

Razkrivanje skrivnosti Gruberjeve palače z Brukerjevimi spektrometri

2020-09-21

Restavratorji v Gruberjevi palači odkrivajo zanimive podrobnosti z Brukerjevimi spektrometri - Alpha, Bravo, Hyperion 3000, Senterra, MultiRam

Več o tem.

Več…

Analiza okvar in odpovedi LCD zaslona s Senterro II

2020-09-16

Košček LCD zaslona je sestavljen iz več plasti, ki vsebujejo vezja, pigmente, itd. Za analizo neznanih kontaminacij plasti LCD zaslona uporabljamo ramansko spektroskopijo - Senterra II

Več…

Analiza konoplje s FTIR spektrometrom

2020-09-09

Analiza konoplje s prenosnim FTIR Bruker Alpha za prepoznavanje različnih kanabinoidov.

Več…

Uspeh vsake mlekarne temelji na zagotavljanju kakovosti

2020-09-02

Analiza surovega mleka in tekočih mlečnih izdelkov z infrardečo spektroskopijo ni novost, vendar pa je v zadnjih letih močno napredovala.

Več…

Analiza olja v vodi

2020-08-26

FTIR spektrometer ALPHA II v kombinaciji z ekstraktorjem OSS je hiter, natančen in cenovno ugoden način za merjenje koncentracij (ppm) olj in maščob v odpadnih vodah v zgolj nekaj minutah.

V analizi se ne uporabljajo nevarnih kemikalij, steklenih posod ali občutljivih tehtnic. Poleg tega FTIR spektroskopija omogoča sledenje izvora onesnaženja, s čimer zagotavlja ključne in pravočasne informacije, s katerimi lahko preprečimo, da bi onesnaženje postalo še večje, ali da bi se ponovilo.

Več…

Analiza napak na elektronskih ploščah z mikroskopom Lumos II

2020-08-11

LUMOS II je zelo enostaven FTIR slikovni mikroskop z najvišjo zmogljivostjo v katerem koli merilnem načinu. Uporabljajo ga tudi na področju analize napak elektronskih plošč.

Več…