Bruker napovedal nove pridobitve na področju ramanske spektroskopije!

Z veseljem oznanjamo širitev Brukerjevega portfelja na področju ramanske spektroskopije in mikroskopije. V zadnjih tednih je Bruker izvedel več prevzemov izjemno inovativnih proizvajalcev in s tem dopolnil nabor razpoložljivih instrumentov.


Prevzem Tornado Spectral Systems

Januarja 2024 je Bruker napovedal prevzem Tornado Spectral Systems Inc., kanadskega podjetja specializiranega za procesne ramanske instrumente, ki se uporabljajo predvsem v aplikacijah za nadzor kakovosti v farmaciji in biotehnologiji. Tornado, z več kot desetletnimi izkušnjami z inovativnimi in v industriji preizkušenimi ramanskimi rešitvami, bo okrepil Brukerjev PAT biofarmacevtski portfelj s svojimi prepoznavnimi instrumenti.

Tornadov patentirani instrument, Process Guardian™, ki ponuja vrhunsko zmogljivost za biofarmacevtske procesne ramanske aplikacije (Photo: Business Wire)

Prevzem Nanophoton Corporation

Bruker je naznanil tudi prevzem Nanophoton Corporation, pionirja osredotočenega na napredne raziskovalne ramanske mikroskopske sisteme. Podjetje Nanophoton s sedežem v Osaki ponuja širok portfelj naprednih ramanskih mikroskopov, ki služijo raziskovalcem v akademski in industrijski sferi, trenutno predvsem na Japonskem. Ta prevzem zapolnjuje vrzel v Brukerjevem portfelju molekularne mikroskopije in Bruker se veseli, da bo ponudil hitre, prilagodljive in občutljive nanofotonske ramanske mikroskopske sisteme po vsem svetu za raziskave in razvoj v bioznanosti, biofarmaciji, naprednih materialih, polprevodnikih in polimerih.

Izredno zmogljiv ramanski mikroskop Nanophoton RAMANtouch™ omogoča sočasno merjenje 400 izjemno kakovostnih spektrov za spektralno slikanje pri visoki ločljivosti (Foto: Business Wire)