Optik Instruments NOVICE


Zaznavanje COVID-19 s FTIR spektrometrom ALPHA II

2020-04-30

Znanstveniki iz britanskega podjetja Biocel Analytics so pripravili aplikacijo za enostavno diagnosticiranje virusna COVID-19 s FTIR spektrometrom ALPHA II.

Več…

FTIR mikroskop LUMOS II je zmagovalec Pittcon 2020

2020-04-25

Pittsburška konferenca o analitični kemiji in uporabni spektroskopiji (Pittcon) je podelila nagrado FTIR mikroskopu LUMOS II za najbolj inovativen instrument v preteklem letu.

FTIR mikroskop LUMOS II prinaša novo raven popolne avtomatizacije mikroskopskih sistemov in tudi revolucionarno FTIR slikanje z možnostjo zbiranja več kot 900 spektrov/s s prostorsko ločljivostjo do 1 µm.

Več…

OMEGA 5 - Brukerjev novi vsestranski analizator plina

2020-04-25

OMEGA 5 je avtomatiziran, visoko natančen sprektrometer za raznovrstne aplikacije, kjer je potrebno spremljanje koncentracije plinov v realnem času.

Več…

Odkrivanje virusov v krvi s FTIR spektrometrom ALPHA II

2020-04-01

Znanstveniki z univerze Monash v Avstraliji so z uporabo spektrometra ALPHA II objavili članek o hitrem in ekonomičnem zaznavanju virusov v krvi.

Več…

BRUKER razvil dva nova spektrometra

2020-03-31

Bruker je najbolj inovativen proizvajalec FTIR in ramanskih spektrometrov na svetovnem trgu. Bruker je v zadnjih dveh mesecih predstavil dva zmogljiva instrumenta - FTIR mikroskop LUMOS II in multispektralni FTIR spektrometer INVENIO-X. Obe napravi prinašata povsem nov nabor funkcij.

Več…