Razvit za kontrolo homogenizacije mlečnih proizvodov
Globulyser je bil razvit za analizo in določanje učinkovitosti homogenizacije za proizvode z daljšim rokom trajanja, kot so UVT mleko, kondenzirano mleko, pasterizirano mleko, mešanice mlečnih maščob, mleko v prahu in smetana v prahu.
Globulyser temelji na merjenju intenzivnosti med presevano in prednje sipano svetlobo ter maščobnimi kroglicami v vzorčevalni celici. Prednje sipanje je neposredno odvisno od velikosti maščobnih kroglic. Povprečna velikost maščobnih kroglic se določi na podlagi razlike med izmerjenimi vrednostmi in vrednostmi čiste vode.
Lastnosti:
- Visoka natančnost pri določanju prostih maščob v mleku (kontrola homogenizacije)
- Hitri rezultati
- Enostavna uporaba – samodejno delovanje in »zero setting control«
- Brez čiščenja po vsaki meritvi
- Enostavno vzdrževanje
- Odlično razmerje med ceno in zmogljivostjo